Olcsóbban, egészségesebben – tippek a fenntartható konyhához

Egy átlagos magyar háztartás kiadásainak 26,1 százalékát jelentette 2020-ban az élelmiszerek vásárlása. Hogyan mérsékelhetjük a költségeinket?

A családi költségvetés legjelentősebb kiadási tétele a bevásárlás, emellett az élelmiszerek ökológiai lábnyoma is hatalmas, egy átlagos európai emberének mintegy felét teszi ki. Társadalmunk eközben a pazarlásra rendezkedett be. Az ENSZ felmérése szerint (Az élelmiszerpazarlás mértéke – Esélyt az ételnek!) a világon megtermelt összes élelmiszer egyharmadát, mintegy 1,3 milliárd tonnát vesztegetjük el minden évben, miközben a világon csaknem egymilliárd ember alultáplált.

https://csalad.hu/csaladban-elni/olcsobban-egeszsegesebben-tippek-a-fenntarthato-konyhahoz